Quiche Lorraine (Tradiční slaný koláč z Lotrinska)

Quiche Lorraine

(Tradiční slaný koláč z Lotrinska)

Ingredience:

  • 1 balení křehkého těsta (lze i domácí)

  • 200 g slaniny (na kostičky)

  • 3 vejce

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 100 g tvrdého sýra (např. gruyère)

  • Sůl, pepř, špetka muškátového oříšku

Postup:

  1. Těsto vložte do koláčové formy, propíchejte vidličkou a předpečte 10 min na 180 °C.

  2. Slaninu opečte na pánvi.

  3. V misce smíchejte vejce, smetanu, sýr, sůl, pepř a muškátový oříšek.

  4. Na předpečené těsto rozprostřete slaninu, přelijte vaječnou směsí.

  5. Pečte asi 30 minut dozlatova. Podávejte teplé nebo vlažné.